Sraz 2019

TERMÍN: 7.-9.6.

MÍSTO: Hotel Medlov - Žďárské vrchy

POČET VOZŮ: 28

POČET ČLENŮ: 37 (z toho 11 bez vozů) 1 mimoklubové auto

Letos nové místo na doporučení. Sice trochu dál na východ a trochu vyšší nadmořská výška, ale tak kdo nezkusí, nepozná

V pátek jsem na místě byl už před polednem, připravil potřebné a stihnul i koupačku. Postupně přijížděli další, i když díky objížďkám, nebo technickým problémům s vozy, poněkud později, než je obvyklé. Večer jsem napočítal 19 cortin, a když k spočtu všechny účastníky včetně oplínkovaných, bylo nás tam na 50. Beru to jako dobrou zprávu pro výroční sraz za dva roky!

Páteční program byl v režii Vlasty, který inzeroval debatu/diskusi o technických či právních věcech, které by bylo dobré projít a vzájemně si ujasnit. Dostalo se však jen na otázku čísla karoserie, pak pro nezájem nebo nepochopení debata vyšuměla, což je škoda. Z důvodu příprav orientační jízdy jsem se moc nemohl účastnit. Pak klasicky družná zábava někde méně, někde více spojená s alkoholem, tak o zážitky nebyla nouze...Markéto děkuji :)

V sobotu jsem nějak né a né dospat klasicky naplněná dějem. Dorazila další auta - celkově 12 x Mk1, 7x Mk2, 8 Mk3 a 1 x Anglia. Takže oproti minule značné navýšení mk2 a mk3, takže velmi pestrá směsice aut. Roste i počet lidí, kteří přijeli na kukačku bez auta - 11 účastníků. Mezinárodní návštěva z východu Slovenska a z Holandska.

Ohledně dopolední burzy jsem napočítal zas 5 lidí, kteří něco přivezli, takže moc posun nebyl

Oběd jsme tentokrát měly plánován, byl to trochu frmol, trochu chaos, ale na zahájení stihlo dorazit lidí dost. Tady připomenu, i pro další srazy - číst program vyvěšený v místě, a chodit na zahájení! Ladíme tam totiž drobnosti, které se v místě vyskytnou! Od 14hod startovala soutěž o Cortináře srazu. Jako vždy je potřeba nejprve zahřát motory orientační jízdou....a někdy nejen ty motory. Sem tam ujede pravá/levá, sem tam se mine orientační bod....no abych popsal jak třeba já takovou jízdu připravuji. Pěkně z tepla domova si jí projedu přes Panoramu na mapy.cz. Připravím itinerář, a pak v den srazu vezmu pokusného řidiče, se kterým trasu projedu jako navigátor. Fotky v Panoramě totiž mohou být starší, takže je potřeba ověřit, že se nic nezměnilo, a že navigační popisky fungují. Ale i tak se nám letos objevil značný počet účastníků, kteří prostě milují projížďky krajinou křížem krážem.

Ale i tak se nám všichni postupně vrátili zpět na místa tradičních úkolů: Poznávačka a Jízda zručnosti. Do poznávačky jsem letos dal pár vyložených sviňáren, a škodolibě jsem se bavil...chápejte musím si tam najít i něco pro sebe :D. Díky tomu jsem ale nestíhal sledovat jízdu zručnoti. Z toho zlomku, co jsem viděl, tak to vypadalo na pěknou trať. Letos navíc okořeněnou věcí, kterou Vlasta už pár let plánoval provést. Umístit na kapotu talíř s míčkem, a jet tak, aby míček nevypadl....jak to kdysi viděl u britských rallyových jezdců.

Ve 20h proběhlo vyhlášení soutěží - Oldovi se opět podařilo sehnat zboží značek Lamart a Sencor, které klubovou pokladnu zatížily minimálně. Cortinářem srazu se tentokrát stal klubový nováček Marcel truhlář, takže trofej opět putuje na Karlovarsko. Návdavkem si přivlastnil i diplom za káru srazu.

Kára srazu 1. místo - mk3 s příběhem - kdo neví, ať přijede příště

Kára srazu 2. místo - poprvé na srazu, krátce po renovaci, pečlivá práce!

Kára srazu 3. místo - jedna z 5 klubových Anglií poprvé na "bedně"

Ráno jsem se nestihl rozloučit se všemi, neb jsem cestu dom bral ještě přes Prostějov, takže ČAU ZA ROK!

Díky všem kdo se přijeli podívat.

Martin Šátka

Fotografie - Míra Silovský, Martin Šátka

Více fotek

Tady

A tady

Program srazu